Humanizing Business

  Nathalie Soeteman
    De Paltz 22, 3452 LP Vleuten (Utrecht)
   nathalie.soeteman@humanizingbusiness.nl
    06 – 233 275 46


Over Humanizing Business 2018-10-14T23:35:42+00:00

ENTHOUSIASME · ENGAGEMENT · ALIGNMENT

OVER HUMANIZING BUSINESS

Humanizing Business is opgericht door mij, Nathalie Soeteman. Met als doel organisaties en hun relaties vanuit gedeeld enthousiasme te helpen om optimale bedrijfsresultaten te halen. Wetenschappelijk is namelijk aangetoond dat samen niet alleen alles leuker wordt, maar ook beter!

Graag help ik jou om optimaal te profiteren van jullie Enthousiasme · Engagement · Alignment-rendement. Met interim management, adviescoaching en training. Van duwen naar dialoog, en duurzaam resultaat!

Met plezier realiseer ik strategische communicatie-, engagement– en veranderprogramma’s en projecten als interim manager.

Connected

In samenwerking met Power2Improve verzorg ik coaching, lezingen, inspiratiesessies, workshops en trainingen op het gebied van engaging marketing, communicatie, PR, customer experience, brand advocacy, verbindend leiderschap en verandermanagement.

Ik ben aangesloten bij de International Association of Business Communicators, het European Network for Positive Psychology en Logeion, de Nederlandse beroepsorganisatie voor communicatieprofessionals.

Nathalie Soeteman
Nathalie SoetemanINTERIM MANAGER, CONSULTANT, COACH, TRAINER

Ik help bedrijven om hun verhaal vol trots en met enthousiasme te delen.

Ik ben een ervaren interim manager en consultant met meer dan 15 jaar management-, advies-, training- en coachingervaring. Mijn specialisatie ligt op het kruisvlak van strategische communicatie, betekenisvolle marketing en de persoonlijke en organisatieverandering die nodig is om daar te komen. Zowel binnen complexe, (internationale) corporate en beursgenoteerde bedrijven zoals FrieslandCampina, Vodafone, Endemol, SNS REAAL en Telegraaf Media Groep, als FMCG/retail- en hospitalitybedrijven, nonprofits en het MKB.

Regelmatig sta ik voor groepen en werk ik met teams en individuen. Als workshopbegeleider, trainer, coach, spreker, dagvoorzitter, moderator van conferenties en panels of docent.

Samen is alles leuker, en wordt alles beter.

Mensen het beste in zichzelf en elkaar te laten ontdekken, samen de beste resultaten te behalen en de wereld elke dag een stukje mooier te maken.

Stap voor stap help ik je te ontdekken wat jij in jouw situatie nodig hebt om jouw doelen te realiseren.

Nathalie Soeteman (1975) vervulde de afgelopen 15+ jaar diverse leidinggevende en adviesfuncties op het gebied van marketing, communicatie, venieuwing en verandering. In het (internationale) bedrijfsleven en voor NGO’s. Onder meer bij SNS Bank N.V. (nu de Volksbank) met de merken SNS, ASN Bank, BLG Wonen en RegioBank, alsook Vodafone, FrieslandCampina, Endemol, Telegraaf Media Groep en Plan.

Daarna en daarnaast deed ze freelance opdrachten voor complexe en dynamische B2C- en B2B-organisaties in verandering, waaronder (internationale) bedrijven in de telecom, media, finance, retail/FMCG en hospitality.

Nathalie schreef diverse artikelen en blogs, onder andere over de kracht van enthousiasme, engagement en alignment.

Met plezier help ik jou en/of jouw organisatie als interim manager, adviseur, trainer en coach op het gebied van:

 • Corporate communicatie
 • Leiderschapscommunicatie
 • Reputatiemanagement
 • Public relations en mediarelaties
 • Corporate en social branding
 • Corporate storytelling
 • Marketingcommunicatie
 • Interne communicatie
 • Online communicatie
 • Brand engagement en employee advocacy
 • Communicatie over MVO
 • Customer experience
 • Verandermanagement

Mijn zowel breed als diep ontwikkelde expertise laat zich samenvatten als:

 • Enthousiasme
 • Engagement
 • Alignment

Met plezier zet ik mijn kennis, ervaring en skills op het gebied van marketing, communicatietrainingcoaching en
verandermanagement in om dit voor jou(w organisatie) te realiseren.

Om klanten en opdrachtgevers de hoogst mogelijke kwaliteit te garanderen, vind ik het belangrijk om op de hoogte te zijn van de laatste best practices en de nieuwste ontwikkelingen. Naast mijn werk volg ik daarom momenteel de Executive International Master of Science in Corporate Communication aan Rotterdam School of Management, Erasmus University en de
MicroMaster Marketing in a Digital World, onderdeel van het Master of Marketing Program van de Curtin University uit Perth (Australië). Zowel mijn Rechtenstudie aan de Universiteit Leiden als de post-academische leergang Verandermanagement aan de AOG School of Management rondde ik eerder met goed gevolg af.

Verder ben ik erkend Superpromoter Consultant, gecertificeerd coach en Master Mentor voor de gecertificeerde Triple A+ Trainer, Teacher and Coach-opleiding. Bovendien volgde ik diverse opleidingen, masterclasses en trainingen op het gebied van Positieve Psychologie (o.m. Harvard), transformatiecoachingmarketingcommu-nicatie, verbindende, geweldloze communicatie, (persoonlijk) leiderschap, mindfulness en zelfcompassie. Ik volgde de originele Mindful Self-Compassion-training bij grondleggers Kristin Neff en Chris Germer.

Meer informatie over mijn achtergrond en ervaring vind je op mijn LinkedIn-profiel.

Waarmee ik jouw organisatie kan helpen

Onderwerpen waarmee ik jouw organisatie kan helpen, zijn bijvoorbeeld die op het gebied van:

 • Reputatiemanagement
 • Geïntegreerde interne en externe communicatie

 • Corporate en social branding

 • Purpose marketing en thought leadership
 • Lanceren van een succesvol engagementprogramma

 • Verandermanagement

Ook met (interim) management-, ontwikkelings- en organisatievraagstukken help ik jullie graag. Je kunt mij bijvoorbeeld inschakelen om een Hoofd Communicatie of een Communicatieadviseur te vervangen, een communicatie-afdeling of -functie op te zetten, of een (beginnende) Manager of Directeur Communicatie te coachen in het ontwikkelen van leiderschap en een high performing team.

Advies en interim

Met veel plezier help ik jou en jouw organisatie om strategische plannen en doelen te realiseren.

Als interim adviseur of in een (tijdelijke) managementpositie.

LEES MEER

Coaching

Graag help ik (toekomstige) managers en hun teams bij het creëren en behouden van waardevolle (werk- en stakeholder-)relaties. Op de manier die bij hen past.

LEES MEER

Training en workshops

Beschikken jullie nog niet over de juiste kennis en kunde om jullie doelen te verwezenlijken? Dan help ik jullie om jullie die eigen te maken. Met training en workshops op maat. Toegespitst op jullie praktijk. Op de manier die bij jullie past.

LEES MEER

WAT MENSEN ZEGGEN OVER WERKEN MET MIJ

‘Nathalie brengt mensen écht in beweging en onze gewenste cultuur tot leven.’
CHIEF EXECUTIVE OFFICER, CORPORATE ORGANISATIE

‘Vorig jaar durfden we hiervan alleen nog maar te dromen. Dankzij jouw hulp zien we onze droom nu elke dag meer werkelijkheid worden.’

TEAM MANAGER,
FINANCIAL
‘Wij kijken erg goed terug op de samenwerking en zijn zeer enthousiast over het resultaat!’
MANAGER CORP. MARKETING & COMMUNICATION, HOSPITALITY
‘Bedankt voor de verrassend goede, creatieve en inventieve oplossingen die je ons hebt helpen vinden.’
MANAGER MARKETING, MEDIABEDRIJF

Maak een afspraak voor een kennismakingsgesprek

Heb je een vraag? Wil je een voorstel op maat?

Ik help je graag! Stuur me een bericht en ik neem snel contact met je op.

Contact HB mobiel

Ik ben aangesloten bij: