Alignment Enthusiasm is contagious.

SUSAN RABIN

Be a carrier.

MAAK EEN AFSPRAAK VOOR EEN KENNISMAKINGSGESPREK

ENTHOUSIASME · ENGAGEMENT · ALIGNMENT

OVER HUMANIZING BUSINESS

Humanizing Business is opgericht door mij, Nathalie Soeteman. Met als doel organisaties en hun relaties vanuit gedeeld enthousiasme te helpen om optimale bedrijfsresultaten te halen. Wetenschappelijk is namelijk aangetoond dat samen niet alleen alles leuker wordt, maar ook beter!

Er zijn steeds meer aanwijzingen dat meer menselijk handelen direct gekoppeld is aan de prestaties van een bedrijf. Er is overtuigend bewijs dat organisaties die menselijker opereren, beter presteren dan bedrijven die dat niet doen. (Weber, 2019)

Graag help ik jou om optimaal te profiteren van jullie Enthousiasme · Engagement · Alignment-rendement. Met interim management, adviescoaching en training. Vanuit co-creatie en dialoog naar duurzaam resultaat!

Met plezier realiseer ik strategische communicatie-, engagement– en veranderprogramma’s en projecten als interim manager.

Connected

In samenwerking met Power2Improve verzorg ik coaching, lezingen, inspiratiesessies, workshops en trainingen op het gebied van engaging marketing, communicatie, PR, customer experience, brand advocacy, verbindend leiderschap en verandermanagement.

Ik ben aangesloten bij de European Association of Communication Directors (EACD) en het European Network for Positive Psychology.

Nathalie Soeteman
Nathalie SoetemanINTERIM MANAGER, CONSULTANT, COACH, TRAINER

Ik help bedrijven om echte en blijvende veranderresultaten te boeken en hun verhaal vol enthousiasme te delen. 

Ik ben een ervaren interim manager en consultant met meer dan 15 jaar management-, advies-, training- en coachingervaring. Mijn specialisatie is het verder optimaliseren van de mix van missie-gedreven marketing, strategische communicatie en de organisatie- en persoonlijke verandering die nodig is om daar te komen. Zowel binnen complexe, (internationale) corporate en beursgenoteerde bedrijven zoals FedEx, FrieslandCampina, Vodafone, Endemol, SNS REAAL en Telegraaf Media Groep, als FMCG/(r)etail-bedrijven, nonprofits, startups en het MKB.

Regelmatig sta ik voor groepen en werk ik met teams en individuen. Als interactieve workshop-begeleider, trainer, coach, spreker, dagvoorzitter, moderator van conferenties en panels of docent.

Samen is alles leuker, en wordt alles beter.

Mensen het beste in zichzelf en elkaar te laten ontdekken, samen de beste resultaten te behalen en de wereld elke dag een stukje mooier te maken.

Stap voor stap help ik je te ontdekken wat jij in jouw situatie nodig hebt om jouw doelen te realiseren.

De afgelopen 15+ jaar vervulde ik zowel diverse leidinggevende en adviesfuncties als freelance opdrachten op het gebied van B2C en B2B marketing, communicatie, vernieuwing en verandering. In het (internationale) bedrijfsleven en voor NGO’s. Onder meer bij FedEx Express, FrieslandCampina, SNS REAAL/ de Volksbank, Vodafone, Endemol, Telegraaf Media Groep, de Maarten van der Weijden Foundation, Koninklijke Paardekooper Group en Special Olympics.

Over de kracht van enthousiasme, engagement en alignment schreef ik bovendien diverse artikelen en blogs.

Met plezier help ik jou en/of jouw organisatie als interim manager, adviseur, trainer en coach op het gebied van:
 • Corporate communicatie
 • Leiderschapscommunicatie
 • Reputatiemanagement
 • Crisiscommunicatie
 • Public relations en mediarelaties
 • Corporate en social branding
 • Corporate storytelling
 • Marketingcommunicatie
 • Interne communicatie
 • Online communicatie
 • Brand engagement
 • Employee advocacy
 • Communicatie over MVO
 • Customer experience
 • Verandermanagement
Mijn zowel breed als diep ontwikkelde expertise laat zich samenvatten als:
 • Enthousiasme
 • Engagement
 • Alignment

Met plezier zet ik mijn kennis, ervaring en skills op het gebied van marketing, communicatietrainingcoaching en
verandermanagement in om om jullie veranderproces te versnellen en verstevigen.

Om klanten en opdrachtgevers de hoogst mogelijke kwaliteit te garanderen, vind ik het belangrijk om op de hoogte te zijn van de laatste best practices en de nieuwste ontwikkelingen. Naast mijn werk volg ik daarom momenteel de Executive International Master of Science in Corporate Communication aan Rotterdam School of Management, Erasmus University en de MicroMaster Marketing in a Digital World, onderdeel van het Master of Marketing Program van de Australische Curtin University. Zowel mijn Rechtenstudie aan de Universiteit Leiden als de post-academische leergang Verandermanagement aan de AOG School of Management rondde ik eerder met goed gevolg af.

Verder ben ik erkend Superpromoter Consultant, gecertificeerd coach en Master Mentor voor de Triple A+ Trainer, Teacher and Coach-opleiding. Bovendien volgde ik diverse opleidingen, masterclasses en trainingen op het gebied van Positieve Psychologie (o.m. Harvard), transformatiecoaching, marketingcommunicatie, verbindende, geweldloze communicatie, (persoonlijk) leiderschap, mindfulness en zelfcompassie. Ik volgde de originele Mindful Self-Compassion-training bij grondleggers Kristin Neff en Chris Germer.

Meer informatie over mijn achtergrond en ervaring vind je op mijn LinkedIn-profiel.

Waarmee ik jouw organisatie kan helpen

Onderwerpen waarmee ik jouw organisatie kan helpen, zijn bijvoorbeeld die op het gebied van:

 • Reputatiemanagement
 • Brandmanagement

 • Purpose marketing en thought leadership
 • Corporate en social branding

 • Mediarelaties & PR
 • Crisiscommunicatie
 • Stakeholder engagement

 • Employee advocacy and influencer management
 • Lanceren van succesvolle engagementprogramma’s

 • Verandermanagement

Ook met (interim) management-, ontwikkelings- en organisatievraagstukken help ik jullie graag. Je kunt mij bijvoorbeeld inschakelen om een hoofd communicatie of een communicatieadviseur te vervangen, een communicatie-afdeling of -functie op te zetten, of een (beginnende) manager of directeur marketing en communicatie te coachen in het ontwikkelen van leiderschap en een high performing team.

Advies en interim

Met veel plezier help ik jou en jouw organisatie om strategische plannen en doelen te realiseren.

Als interim adviseur of in een (tijdelijke) managementpositie.

LEES MEER

Coaching

Graag help ik (toekomstige) managers en hun teams bij het creëren en behouden van waardevolle (werk- en stakeholder-)relaties. Op de manier die bij hen past.

LEES MEER

Training en workshops

Beschikken jullie nog niet over de juiste inzichten, kennis of kunde om jullie doelen te verwezenlijken? Dan help ik jullie om die te vinden en jullie die eigen te maken. Met training en workshops op maat. Toegespitst op jullie praktijk. Op de manier die bij jullie past.

LEES MEER

WAT MENSEN ZEGGEN OVER WERKEN MET MIJ

‘Nathalie heeft een integraal en strategisch oog en weet precies wat er moet gebeuren om het juiste resultaat te boeken.’
DIRECTOR CORPORATE AFFAIRS & COMMUNICATION, FMCG

‘Vorig jaar durfden we hiervan alleen nog maar te dromen. Dankzij jouw hulp zien we onze droom nu elke dag meerwerkelijkheid worden.’

TEAM MANAGER, FINANCIAL
‘Wij kijken erg goed terug op de samenwerking en zijn zeer enthousiast over het resultaat!’
MANAGER CORP. MARKETING & COMMUNICATION, HOSPITALITY
‘Bedankt voor de verrassend goede, creatieve en inventieve oplossingen die je ons hebt helpen vinden.’
MANAGER MARKETING, MEDIABEDRIJF
‘Nathalie heeft brede ervaring en diepgaande expertise op het gebied van communicatie, gebaseerd op een goed strategisch inzicht.Ze heeft oprechte interesse in mensen en is een warm persoon om mee te werken.’
MANAGER MAATSCHAPPELIJK VERANTWOORD ONDERNEMEN, TELECOM
‘Nathalie is een doorgewinterde, betrokken en stimulerende collega. Ze weet goed aan te sluiten bij gesprekspartners op alle niveaus en levert snel concreet resultaat. Zo leverde ze aanzienlijke bijgedragen aan het MVO-profiel van de Volksbank, en het MVO-denken en -doen binnen het grotere geheel van SNS REAAL.’
DIRECTEUR VERANTWOORD ONDERNEMEN, SNS REAAL

‘Nathalie brengt mensen écht in beweging en onze gewenste cultuur tot leven.’

CEO, CORPORATE ORGANISATIE
‘Nathalie is enthousiast, charismatisch, levendig en doortastend. Ze durft knopen door te hakken en waar nodig te forceren. Ze heeft een moderne visie op communicatie en is goed voor de groep. Wil je vooruitgang in tijden van verandering? Denk dan aan Nathalie!’
PROJECTLEIDER NIEUWE MEDIA, FINANCIAL

EERVOLLE VERMELDINGEN

Over mijn activiteiten verschijnen regelmatig publicaties. Zo is het Klantambassadeurs- en Superpromoter-communityprogramma als best practice beschreven in zowel Menno Lantings’ everseller Connect! als de Enthousiasme-trilogie van Rijn Vogelaar. Ook mocht ik erover vertellen op diverse (internationale) podia, waaronder seminars en de BNR Klantenshow. De gobal sustainability community, het advocacyprogramma en het Roving Green Reporters initiatief dat ik initieerde en managede, wordt belicht in Dr. Kevin Ruck’s Exploring Internal Communication: Towards Informed Employee Voice (2019).

enthousiasme, community, management

Maak een afspraak voor een kennismakingsgesprek

Heb je een vraag? Wil je een voorstel op maat?

Ik help je graag! Stuur me een bericht en ik neem snel contact met je op.

Contact HB mobiel

Ik ben aangesloten bij: